top of page
  • ontmoet de voorbijganger

Relatie-refreshment


Geen partner

Wanneer we geen relatie hebben, dan lijkt het soms of er iets mist in ons leven. Veel mensen vragen zich af wat ze moeten doen om de juiste persoon tegen te komen. Onze voorouders zagen verliefd zijn, heel snel veranderen in een huwelijk waarbij de kinderen zich direct aankondigden.

Tegenwoordig kunnen we op datingsites op gewenste karakter-eigenschappen selecteren, in de hoop dat de droompartner daarna elegant van zijn of haar witte paard afkomt en eeuwig trouw belooft.

Gedoe

Hebben we wel een relatie, dan blijkt het in onze hectische maatschappij toch niet altijd zo eenvoudig om op onze partner afgestemd te blijven. Zelf vermoeid van een drukke werkdag ben je er niet altijd klaar voor om de ontlading van de net zo drukke dag van de ander te ontvangen. Op het juiste moment begrip voor elkaars lastige dingen kan daardoor soms gedoe worden, waarbij je weleens in de verleiding komt om terug te denken aan de leegte en rust toen je nog alleen was.

Een plus een is drie

Die momenten, dat je meer dan genoeg aan jezelf hebt zijn meestal in de minderheid, al doet het aantal scheidingen en relatiebreuken anders vermoeden. Veel mensen spreken toch uit dat ze gelukkig zijn. En als je samen voor uitdagingen staat, voel je bijna altijd dat veilige gevoel dat je met zijn tweeën meer aankunt dan alleen. Iemand die vertrouwen in je heeft en je begrijpt, geeft je vaak net de kracht die nodig is om moeilijke situaties te doorstaan.

Patronen

Lastig in relaties kan zijn dat je interactiepatronen ontwikkeld hebt die een bepaalde periode heel functioneel waren, maar gaandeweg beginnen te schuren. In het begin heb je dat meestal niet in de gaten, omdat het gaat zoals het altijd gaat. Alleen laat het een ander gevoel na. Soms heeft een van de twee het door en probeert wat te veranderen. Maar als de ander dan op de oude manier reageert, trekt deze zijn of haar partner vaak weer terug in het gedragspatroon. Zelfs als je het beiden in gaten hebt, lukt het toch vaak niet om dit te veranderen.

De moeite niet waard

Het lijkt op die momenten de moeite niet waard om hierbij hulp in te schakelen. Los van dat je daarmee de indruk wekt dat er echt wat aan de hand is (waarvan je zeker weet dat dit niet zo is), heb je er ook niet echt zin in. Dan klinkt het voor lief nemen van het gedoe toch als een aantrekkelijkere optie. Het lijkt toch ook voornamelijk te komen doordat je het beiden zo druk hebt en dat er in de buitenwereld van alles misgaat waar jullie het slachtoffer van zijn. Gauw weer eens een keertje een weekendje weg. Dat lost het wel weer even op.

Relatie-refreshment

Hoe zou het zijn als je tijdens zo’n weekendje weg, niet alleen heerlijk geniet van en met elkaar, maar ook tussendoor, zonder dat je het gevoel hebt in therapie te gaan of dingen in groepen te moeten, op een luchtige, verhelderende en doortastende manier wat handvatten krijgt om het gedoe achter je te laten? De sleutels hiervoor wegen niet zwaar aan je sleutelbos, maar openen deuren waarvan je misschien niet wist dat ze er waren. Meer weten, kijk dan op de website of informeer naar de mogelijkheden.


40 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page