top of page
  • ontmoet de voorbijganger

Ongekende situatie


Pandemie

Even leek het of het Corona-virus alleen in China een gevaar voor de volksgezondheid was. Inmiddels maken de RIVM-maatregelen dat niemand meer kan ontkomen aan de gevolgen hiervan, in wat voor vorm dan ook.

Flexibiliteit

Twee beroepsgroepen die nog maar kortgeleden staakten om duidelijk te maken dat het zo niet verder kan, zijn door het virus in de turbo-stand terechtgekomen. Maar ook van ieder ander wordt flexibiliteit gevraagd om dingen anders te doen dan normaal.

Gevolgen

Er wordt al gesproken over mooie initiatieven die ontstaan waarvan we na deze crisis de vruchten zullen plukken. De realiteit is wel dat een groot deel van de bevolking vreest voor hun inkomen, ondanks de door het kabinet toegezegde steun.

Bestrijding virus

Hoe we ook tegen zaken aankijken, belangrijk is dat we allemaal ons steentje bijdragen om groepsimmuniteit te kunnen opbouwen, door het virus gecontroleerd in de samenleving te laten doordringen.

Weerstand

Ons eigen immuunsysteem is dus de doorslaggevende factor in de strijd tegen het virus. De negatieve invloed van stress op onze weerstand is bekend. Ons zorgen maken over besmet raken en over ons inkomen helpt wat dat betreft niet, hoe logisch deze gedachten ook kunnen zijn.

Aandacht voor onszelf

Wat wel kan helpen in deze periode van onzekerheid, is extra goed zorgen voor onszelf en de mensen om ons heen. Meer rust, gezond eten, een wandelingetje, een luisterend oor bieden en aandacht voor de signalen van ons lichaam. Het is een kans om wat aan ons vaak zo jachtige leven te doen, nu velen van ons niet meer naar hun werk hoeven te reizen.

Ontstressen

Wanneer de stress je toch blijft achtervolgen, dan zijn er eenvoudige methoden om snel weer tot ontspanning te komen. Een voorbeeld hiervan vind je op ontstressen.nu. Heb je behoefte aan 1 op 1 begeleiding, vul dan onderstaand contactformulier in voor een kosteloze en vrijblijvende sessie.

Verandering

Los van de grote veranderingen die deze pandemie wellicht gaat veroorzaken, kan dit ook een moment zijn om onszelf te prikkelen tot veranderingen, nu de basis onder onze gewoonten en patronen lijkt weg te vallen …….


43 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page